Kontakti

Fiksni telefon:
+386 (0)590 21 700

Mobilni telefon:
+386 (0)41 380 805

E-pošta:
info@amproj.si

Naslov:
AMPROJ d.o.o. (CENTER EKO365)
Runkova ul. 2
1000 Ljubljana
Slovenija

Urnik odprtja trgovine:
od ponedeljka do četrtka od 9:00 do 19:00,
sobote, nedelje in prazniki zaprto.

Podatke o delovnem času trgovine lahko preverite tudi na spletni strani: odpiralnicasi.com

Recepti

Recepti



Tukaj objavljamo recepte s polnozrnato moko in kosmiči. Zelo pa smo veseli tudi vaših receptov.

Obogaten polnozrnat kruh

  • 125 g ovsenih kosmičev
  • 370 g polnozrnate moke
  • 300 ml pinjenca
  • 5 kosov sesekljanih orehov
  • Pest sončničnih semen
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 jušna žlica medu
  • 1 jušna žlica sezamovih semen

Vse surovine zmešamo in zgnetemo. Oblikujemo kruh in ga položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 220°C in v njej 60 minut pečemo kruh. Med pečenjem lahko po potrebi temperaturo tudi znižamo.



Polnozrnati mufini

  • 125 g gladke moke
  • 125 g polnozrnate moke (pšenične, žitne, pirine)
  • 85 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 jajce
  • 230 g belega jogurta
  • 3 žlice olja

Najprej zmešamo jogurt, jajce in olje. Nato pripravimo mešanico gladke in polnozrnate moke, sladkorja in pecilnega praška. Mešanico postopno vmešamo v zmes iz jogurta, jajca in olja, ter umesimo testo. Testo zadostuje za približno 12 mufinov. Modelčke za mufine napolnimo s testom do ¾. Pečemo 20 minut na temperaturi 180°C v predhodno ogreti pečici.

Nasvet:
Za polnilo lahko uporabimo marmelado ali nutello.



Polnozrnati piškoti

  • 1 lonček mandljev
  • 1 lonček ovsenih kosmičev
  • 1 lonček polnozrnate moke
  • ½ lončka rastlinskega olja
  • žlička cimeta
  • ščepec soli
  • pecilni prašek
  • 1/3 lončka medu

Nasekljane mandlje in ovsene kosmiče zmešamo s polnozrnato moko, soljo, cimetom in pecilnim praškom. Nato zmesi dodamo olje in med ter dobro premešamo. Iz testa oblikujemo kupčke, ki jih polagamo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pečemo v srednje segreti pečici do zlatorjave barve. Nasvet: V kupčke naredimo vdolbinice s prstom, ki jih kasneje napolnimo z marmelado.



Pirina torta z jabolki

  • 300 g gladke pirine moke
  • 4 rumenjaki
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja
  • vanilija
  • 200 g olupljenih in grobo narezanih jabolk
  • 100 g rozin
  • 1 žlica kakava
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • lupina 1 bio limone

Beljake stepemo v trd sneg, ki ga previdno dodamo testu iz ostalih sestavin. Testo razprostremo po namaščenem pekaču za torto in spečemo. Še toplo, vendar ne vroče, premažemo z marmelado. Posujemo s kokosovo moko ali z orehi in na gosto pokapljamo s čokolado.


Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....