Komo FidiFloc 21 - el. mlin in ročni kosmičnik

Opis proizvajalca

Vsi KoMo mlini imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Naša ocena

Pametna kombinacija za pripravo sveže moke in svežih kosmičev. FidiFloc 21 združuje tehnologijo električnega mlinčka Fidibus 21 z ročnim kosmičnikom FlicFloc. Mlinček je primeren za mletje vseh vrst žit z izjemo koruze. Ročni kosmičnik je namenjen za vsakodnevno udobno pripravo svežih ovsenih kosmičev. Močan 250 watni motor zmelje 100g moke na minuto, medtem ko mehanični kosmičnik pripravi 80 – 100 g kosmičev na minuto. Aparat je dovolj stabilen, da lahko kosmiče pripravimo brez predhodnega pritrjevanja na delovno površino. Potrebno ga je le tako namestiti, da lahko ročico udobno vrtimo.

Opomba:

Če bi želeli pogosto mleti riž in koruzo, vam priporočamo, da si izberete Fidifloc Medium, ki ima mlin s 360 watnim motorjem in večjimi mlinskimi kamni.

Ocene strank:

Na žalost ta mlin še nima ocene, zato bomo zelo veseli vašega mnenja.

Vaša ocena

1

Mlin:

Priporočamo za:

pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro

Ni primeren za:

Riž, koruzo, mastna semena in mokre materiale
Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Kosmičnik

Priporočamo za:

oves, druga žita (namočena)

Ni primeren za:

Koruzo, mak, sezam

Specifikacija

Mlin:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina posode: 850 g
  • Premer mlinskega kamna: 75 mm
  • Moč motorja: 250 W
  • Glasnost: ca. 70 dB
  • Višina izhoda za moko: 120 mm

Kosmičnik:

  • Hitrost izdelave kosmičev: 80-100 g/min
  • Prostornina posode: 100 g
  • Višina izhoda za kosmiče: 80 mm

_______________________________

  • Teža: 8,7 kg
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 343/276/154
  • Garancija: 12 let

Oves vsebuje naravne maščobe in zagotavlja odlične kosmiče. Ostale vrste žit vsebujejo manjše količine vode in maščob, zato je zrnje pred uporabo priporočljivo oplakniti pod tekočo vodo in jih pustiti, da vsrkajo potrebno vlago (nato pa površino zrn čez noč osušiti na radiatorju).

Ogrodje mlina, posoda in pokrov so izdelani iz vezane bukove plošče (z impregnirano površino).

Na zalogi

434,- € 389,- €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....