Mlin na kamne Komo Fidibus 21

Opis proizvajalca


Mlin KoMo Fidibus 21 ima zelo trdne mlinske kamne s premerom 75mm, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano.
Posebej razviti električni motor moči 250W zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.
Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Naša ocena


Le 32 cm visok mlinček za žita. Izkoristek mlinčka Fidibus 21 je možno primerjat tudi z večjimi mlinčki. Znotraj atraktivne bukove izvedbe je 250-vatni motor, ki zmelje 100g rahle moke na minuto. Posoda ima prostornino za 850 g zrnja, kar je dovolj za pripravo več kot kilskega polnozrnatega hlebca. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Mlinski kamni se zaradi vgrajenih vzmeti tudi pri vrtenju v prazno ne drgnejo.
Majhen vendar močan. Fidibus 21 se lahko primerja tudi z večjimi mlinčki. Čudovit pomočnik za vsako manjšo kuhinjo. Edinstven koncept mletja je rezultat najnovejših raziskav in dognanj. Omogoča mletje vseh vrst žit kot so pšenica, ječmen, ajda, proso, amarant ali pira. Koruze naj bi na tem mlinčku ne mleli, saj je zelo trda, mletje bi trajalo dolgo in izvajati bi se moralo večkrat. Mlinček se lahko uporabljate za mletje riža (ne za vrsto parboiled), vendar ga melje počasneje kot drugo zrnje.

Opomba:


Če bi želeli pogosto mleti koruzo ali riž, vam priporočamo močnejše mlinčke s 360-vatnim motorjem in večjimi mlinskimi kamni.
Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

Ocene strank:


Na žalost ta mlin še nima ocene, zato bomo zelo veseli vašega mnenja.

Vaša ocena

1

Priporočamo za:

Pšenico, piro, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro.

Ni primeren za:

Riž, koruzo, mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina posode: 850 g
  • Premer mlinskega kamna: 75 mm
  • Izkoristek motorja: 250 W
  • Glasnost: ca. 70 dB
  • Teža: 6,2 kg
  • Višina izhoda za moko: 120 mm
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 320/150/150
  • Garancija: 12 let

Kompakten mlinček, ki ni samo močan, temveč tudi lep na pogled. Dragocena naprava za vsakogar, ki uživa v peki in ceni bogato aromo in hranilne vrednosti sveže moke. Ogrodje mlinčka, posoda in pokrov so izdelani iz vezane bukove plošče (z impregnirano površino).

Na zalogi

259,- €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....