PŠENICA (5Kg)

Kaj vsebuje?

Polnovredna oziroma polnozrnata pšenična moka se pridobiva iz celega zrna, kar pomeni, da takšna moka ohrani več hranilnih snovi. V primerjavi z belo moko ima veliko več mineralov ter vlaknin. V njej so vitamini B, A, K in E, beljakovine ter nenasičene maščobne kisline.

Koristi za zdravje…

Ta vrsta moke in izdelki iz nje (npr. testenine, riž in kruh) ne vsebujejo umetnih dodatkov, poleg tega pa moka ni beljena s kemičnimi pripravki. Pri mletju se uporabljajo cela pšenična zrna, zato v moki ostanejo visoke vsebnosti vitamina B in E, veliko vlaknin, cinka, magnezija in železa. Pomembno je, da smo pri nakupu te vrste moke in izdelkov iz nje zelo pozorni, saj rjava barva ni zadostno zagotovilo da gre za 100 % polnovredno moko. Prav zato priporočamo, da uporabljate svežo polnovredno moko iz našega mlina, saj vam moko zmeljemo na velikih mlinskih kamnih, ko pridete v našo trgovino in si zrnje lahko tudi podrobno ogledate.

Vaša ocena

7e1307_a6427e98eaa140d19b88d7053ce6e855
 

Najpogostejša uporaba…

Sveža polnovredna moka omogoča peko izdelkov, ki zaradi blagodejnih snovi znižujejo tveganje za srčne bolezni, visok krvni tlak in holesterol, poleg tega pa so izdelki iz tovrstne moke zelo nasitni in jih posledično zaužijemo manj.

Na zalogi

9,5 €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....