PIRA (5Kg)

Kaj vsebuje?

Pirina moka vsebuje več beljakovin in manj kalorij kot pšenična moka. Bogata je z vitaminom B2, manganom, niacinom, bakrom, fosforjem in vlakninami.

Koristi za zdravje…

S pirino moko zaužijemo širši spekter hranil, posebej pa se priporoča ljudem, ki imajo težave z uživanjem pšenične moke, saj se pira bolje topi v vodi in je lažje prebavljiva kot pšenična moka. Pira ima v primerjavi s pšenico tršo lupino, zato med mletjem ostane v moki ostane več hranil. Pirina moka se priporoča tudi pri dietah za zdravljenje kandide.

Vaša ocena

7e1307_d462bfde61634438b4ca5e411cf2305b
 

Najpogostejša uporaba…

Tudi pri pirini moki ločimo belo in polnozrnato moko. Pri beli pirini moki je bil ovoj pire odstranjen, pri polnozrnati oziroma polnovredni pirini moki pa so zmleta cela zrnja in so tako ohranjene vse hranilne snovi. Polnovredna pirina moka predstavlja odličen nadomestek polnovredne pšenične moke. Pri peki kruha iz pirine moke je potrebno upoštevati, da se testa iz pirine moke nikoli ne gnete toliko časa kot testo iz pšenične moke, polega tega pa takšno testo tudi ni potrebno dolgo vzhajati. Najbolj priljubljen kruh v sedanjem času je zagotovo pirin polnovredni kruh, ki ne potrebuje gnetenja in vzhajanja. Pirin kruh ima sladek okus in mamljiv vonj.

Na zalogi

17,5 €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....