JEČMEN (5Kg)

Kaj vsebuje?

Sveža ječmenova moka ima vrsto zdravilnih učinkov. Ječmen uvrščamo med varovalna živila, ki imajo za naše zdravje velik pomen. Znano je, da samo 5 gramov ječmena vsebuje enajstkrat več kalcija kot kravje mleko in sedemkrat več vitamina C kot pomaranča.

Koristi za zdravje…

Slovenski strokovnjaki iz Inštituta za nutricionistiko so ugotovili, da dnevno zaužitje treh gramov vodotopne vlaknine beta-glukan, ki jo vsebuje ječmenova moka, lahko zniža raven holesterola za kar 17 odstotkov. Priporočamo jo ljudem ki se prehranjujejo po načelih zdravega življenja, saj kot dodatek pri peki kruha in sladic močno izboljša hranilno vrednost končnega izdelka.

Vaša ocena

7e1307_b358003ff86644fcac2ecf65c8c0dd75
 

Najpogostejša uporaba…

Kruh iz mešanice ječmenove in polnovredne pšenične moke je zelo dobrega okusa in ohrani svežino dlje časa.

Na zalogi

17,5 €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....