TAPIOKA KROGLICE - BREZ GLUTENA (5kg)

Tapioka (Manihot esculeta) ali maniok in tudi kasava, je priljubljena kulturna rastlina, ki je zelo razširjena v tropskih krajih. Tapioka je nezahtevna rastlina in zelo priljubljena med ljudmi, ki radi poskušajo nove stvari. Čeprav vsebuje veliko škroba (80%), je bogata tudi z različnimi minerali in vitamini (vitamini B kompleksa, kalcij, kalij, fosfor, železo, magnezij, vlaknine...) in ne vsebuje glutena (zaradi tega je primerna tudi za tiste, ki so zboleli za celijakijo)

Moka, ki jo pridobimo z mletjem kroglic, se uporablja za zgoščevanje omak in pripravo najrazličnejših jedi, najbolj znan pa je zagotovo tapiokin puding, pri katerem uporabimo tapioka kroglice in svoje najljubše sadje. Uporabljamo jo tudi kot dodatek pri peki kruha, kjer deluje kot vezivo.

Vaša ocena

1-1235483970c9Zq
 
  • Alergeni: izdelek je BREZ GLUTENA.
  • Poreklo: Azija

Tapioka kroglice so odlične za pripravo pudinga, ki posebej prija v vročih poletnih mesecih.

Na zalogi

35,- €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....