TAPIOKA KROGLICE - BREZ GLUTENA (5kg)
Tapioka (Manihot esculeta) ali maniok in tudi kasava, je priljubljena kulturna rastlina, ki je zelo razširjena v tropskih krajih. Tapioka je nezahtevna rastlina in zelo priljubljena med ljudmi, ki radi poskušajo nove stvari. Čeprav vsebuje veliko škroba (80%), je bogata tudi z različnimi minerali in vitamini (vitamini B kompleksa, kalcij, kalij, fosfor, železo, magnezij, vlaknine...) in ne vsebuje glutena (zaradi tega je primerna tudi za tiste, ki so zboleli za celijakijo)
Moka, ki jo pridobimo z mletjem kroglic, se uporablja za zgoščevanje omak in pripravo najrazličnejših jedi, najbolj znan pa je zagotovo tapiokin puding, pri katerem uporabimo tapioka kroglice in svoje najljubše sadje. Uporabljamo jo tudi kot dodatek pri peki kruha, kjer deluje kot vezivo.
Vaša ocena
Tapioka kroglice so odlične za pripravo pudinga, ki posebej prija v vročih poletnih mesecih.
Na zalogi