RIŽ - BREZ GLUTENA (5Kg)

Kaj vsebuje?

Riževa moka vsebuje veliko kalcija, železa, vitamina B, hkrati pa je odličen vir vlaknin. Ker ne vsebuje glutena jo lahko uživajo tudi bolniki s celiakijo.

Koristi za zdravje…

Ker je bogata z beljakovinami je lahko riževa moka primeren nadomestek mesa v vegetarijanski prehrani. Ta moka vsebuje približno enako število kalorij kot bela moka, vendar pa je vsebnost nasičenih maščob nižja in zato bolj primerna za zdrav življenjski slog. Zelo jo priporočamo pri dietah za čiščenje telesa, saj iz telesa odpravlja strupe in spodbuja razvoj zdravih črevesnih bakterij.

Ocena kupcev

andi7
Pozdravljeni,

mene pa zanima, če se pri vas da dobiti manjše količine riža brez glutena npr. 0,5 kg?
Hvala in LP

Vaša ocena

7e1307_44799544c7004c1f8f29f83e625cc21a
 

Najpogostejša uporaba…

Riževo moko največkrat uporabljamo za izdelavo riževih rezancev in palačink. Odlična je za zgoščevanje omak in juh, zelo uporabna pa je kot dodatek pri peki različnih peciv in različnih vrst kruha. Ker ne vsebuje glutena, je riževa moka lahko odličen nadomestek oziroma dodatek v vsakdanji kuhinji ljudi s celiakijo.

Na zalogi

27,5 €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....