PROSO - BREZ GLUTENA (5Kg)

Kaj vsebuje?

Proso za razliko od drugih žit vsebuje večje količine fosforja, magnezija in silicija. Ne vsebuje glutena in je primeren za bolnike s celiakijo. Ker vsebuje silicijevo kislino, ki je pomembna za zobno sklenino, čvrste nohte, lepo kožo in lase v topni obliki, jo organizem veliko lažje in hitreje absorbira.

Koristi za zdravje…

Na splošno velja da proso uporabljamo za izboljšanje prebave, zdravo telo in lepo kožo. Ščiti srce in ožilje, preprečuje razvoj sladkorne bolezni in zmanjšuje tveganje za razvoj rakavih celic. Proso je odličen nadomestek za beli riž, pšenično moko in nekatere druge kaše. Ker ne vsebuje glutena, je primeren za ljudi ki imajo celiakijo saj predstavlja nepogrešljiv dodatek pri zgoščevanju omak in pripravi sladic. Je edino žito, ki v želodcu povzroči alkalno reakcijo, zaradi česar blagodejno vpliva na celoten prebavni trakt. Redno uživanje zmletega prosa naj bi bilo izjemno učinkovito naravno zdravilo za kožne bolezni in z njim povezane alergije. Prosena moka in kaša je nepogrešljiva tudi pri ljudeh, ki trpijo za kandido.

Vaša ocena

7e1307_cc25c21916534126b4f447895eebf173
 

Najpogostejša uporaba…

Proseno moko navadno uporabljamo za zgoščevanje različnih omak in pa kot dodatek pri peki kruha. V lepotne namene uporabljemo zmleto proso, ki ga čez noč namočimo v vodi in zjutraj vmešamo v jogurt, skuto ali smoothi.

Na zalogi

27,5 €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....