KVINOJA - BREZ GLUTENA (5Kg)

Hranilne vrednosti Kvinoja je bila od velika pomena v prehrani predkolumbovskih andskih civilizacij, poleg krompirja in je bila naslednja v pomembnosti poleg koruze. V sodobnih časih je kvinoja postala zelo cenjena zaradi njene hranilne vrednosti, visoke vsebnosti beljakovin (14 % ), čeprav ne prekaša fižola in stročnic. Prehranske vrednosti kvinoje kažejo, da je popolni vir beljakovin. Poleg tega je dober vir prehranskih vlaknin in fosforja ter vsebuje visoko vsebnost magnezija in železa. Kvinoja je tudi vir kalcija in široko uporabna pri veganih in tistih osebah, ki ne prenašajo laktoze. Kvinoja je brez glutena in lahko prebavljiva. Zaradi vseh teh značilnosti se kvinoja uvršča med pridelke NASA nadzorovanega ekološkega življenjskega sistema pri poletih.

Vaša ocena

7e1307_40fda30fd0cd49b3811b1f13ddc8bad0
 

Kvinoja je bogat in uravnotežen vir hranilnih snovi Poleg posebne kombinacije beljakovin, vsebuje kvinoja tudi sladkor, škrob, olje, minerale, vlaknine in vitamine.

Kvinoja je želodcu prijazna Seveda je želodcu prijazna, saj je lahka, okusna in lahko prebavljiva. Se ne lepi in ni težka za želodec kot ostala žita. Poleg tega pa ima tudi nek poseben, a odličen okus.

Vsestransko živilo Vsestranska je ravno zaradi tega, saj lahko nadomesti skoraj vse žitarice v različnih jedeh. Je zelo okusna tako, kot samostojna jed, ali kot priloga oziroma sestavina kakšne jedi (npr. v juhi, glavni jedi, solati,…)

Idealno živilo za poletne dni Kljub temu, da marsikomu žitarice ustrezajo predvsem v hladni polovici leta, pa je ima kvinoja ravno obratni učinek. Zaradi svoje lahkosti in posledične lahke prebavljivosti je idealna za pripravo hladnih jedi, ki še kako pašejo v jedilnik v poletnem času. Poleg vsega pa je tudi preprosta za kuha, saj nam priprava jedi iz kvinoje vzame največ 15 minut časa.

Odlična za naše najmlajše Ker je kvinoja odličen vir hranilnih snovi, je idealna tudi za otroke in dojenčke.

Na zalogi

67,5 €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....