KORUZA - BREZ GLUTENA (5Kg)

Kaj vsebuje?

Koruzna moka ne vsebuje glutena in je zelo uporabna za ljudi s celiakijo. Ta moka je bogata s škrobom, vsebuje pa tudi beljakovine, ki se po aminokislinski sestavi dopolnjujejo z beljakovinami mleka, mesa in ajde. Vsebuje vitamine iz skupine B in E. Je pomemben vir kakovostnih maščob, magnezija, kalcija, fosforja, železa in cinka.

Koristi za zdravje…

Koruzna moka je posebej priporočljiva za ljudi, ki imajo celiakijo. Tovrstna moka je odličen nadomestek pšenične moke pri paniranju in pripravi nekaterih sladic.

Vaša ocena

7e1307_af077ad5851147a6b53296bdd140a43a
 

Najpogostejša uporaba…

Med najbolj znane jedi iz koruzne moke prav gotovo sodijo koruzni žganci. Grobo zmleta koruzna moka je uporabna kot polenta, drobno zmleta pa je odličen dodatek pri peki kruha. Ker koruza ne vsebuje lepka (glutena), jo je potrebno uporabiti le kot dodatek drugim mokam. Pri peki kruha, koruzno moko poparimo z vrelo vodo ali pa skuhamo polento in nato s pšenično moko zamesimo kruh. Kruh je malo trši in bolj kompakten, vendar zelo nasiten in dobrega okusa.

Na zalogi

12,5 €
Dodaj v voziček
 
Voziček
Vaš voziček je prazen

Dnevno sveža moka z mlini KoMo

Podjetje KoMO se že več kot 25 let ukvarja z izdelavo ročnih in električnih kamnitih žitnih mlinčkov, s pomočjo katerih lahko pripravite svežo polnozrnato moko. Takšna, sveže zmleta moka, ima čudovit vonj, okus, hkrati pa se v njej ohranijo vsa hranila in kvalitetne nenasičene maščobne kisline. Nameljete lahko kakršnokoli moko – pirino, rženo, ajdovo, pšenično, koruzno ali celo riževo; prav tako kamutovo, amarantovo, čičerikino....