KORUZA - BREZ GLUTENA (5Kg)
Kaj vsebuje?
Koruzna moka ne vsebuje glutena in je zelo uporabna za ljudi s celiakijo. Ta moka je bogata s škrobom, vsebuje pa tudi beljakovine, ki se po aminokislinski sestavi dopolnjujejo z beljakovinami mleka, mesa in ajde. Vsebuje vitamine iz skupine B in E. Je pomemben vir kakovostnih maščob, magnezija, kalcija, fosforja, železa in cinka.
Koristi za zdravje…
Koruzna moka je posebej priporočljiva za ljudi, ki imajo celiakijo. Tovrstna moka je odličen nadomestek pšenične moke pri paniranju in pripravi nekaterih sladic.
Vaša ocena

Najpogostejša uporaba…
Med najbolj znane jedi iz koruzne moke prav gotovo sodijo koruzni žganci. Grobo zmleta koruzna moka je uporabna kot polenta, drobno zmleta pa je odličen dodatek pri peki kruha. Ker koruza ne vsebuje lepka (glutena), jo je potrebno uporabiti le kot dodatek drugim mokam. Pri peki kruha, koruzno moko poparimo z vrelo vodo ali pa skuhamo polento in nato s pšenično moko zamesimo kruh. Kruh je malo trši in bolj kompakten, vendar zelo nasiten in dobrega okusa.
Na zalogi